29. maj 2014

HJEMMELAVET HYLDEBLOMSTSAFT

Hyldeblomsterne blomstre lige i øjeblikket og jeg vil dele Mette Blomsterbergs opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft med jer. Jeg har selv brugt opskriften mange gange og jeg synes saften bliver rigtig lækker. Det kan være din Kristi Himmelfarts ferie skal bruges til det :-)

Opskrift på hyldeblomstsaft (1 liter): 

ca. 15 stk. hyldeblomst-skærme (skyllede og afdryppede)
4 dl. vand
700 g. sukker
1/2 citron
20 g. citronsyre
en smule Atamon til at skylle flasken med

De skyllede og afdryppede hyldeblomst skærme lægges op i en gryde, der kan rumme ca. 2 liter.
Citronen skæres i skiver. Citronskiver, vand, sukker og citronsyre koges kort op og hældes straks over skærmene.

Lad hyldeblomster og lage trække under låg 2 dage i køleskab, hvorefter saften passeres gennem et vådt klæde lagt i en spidssigte.

Hæld saften på en rengjort atamon skyllet flaske (1 l.) og luk den til. Saften opbevares i køleskab og nydes mens den er frisk. Du kan også fryse saften ned.

(opskrift hentet her)

2 kommentarer:

  1. Mums, det må prøves når jeg lige får fingrene i nogle hyldebærblomster :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det skal du gøre Julie, det smager så dejligt :-)

      Slet

Tusind tak for din kommentar :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...