10. februar 2013

Regnbue-fuglen (fastelavn 2013)

Glædelig fastelavn! Vi holdt fastelavn i vuggestuen i fredags og det var et dejligt syn med alle de udklædte børn fx en bi, spiderman himself, mange trylle-feer, klokkeblomst, et æble, en fin dame, en indianer, en Minnie Mouse og så videre. Vi voksne var også klædt ud som græskar, to sheriffer i duel og så mig, det var en fin regnbue-fugl :-)

Jeg fik min søster til at tage et billede af mit kostume i går og det så sådan her ud: 
Ret enkelt, men det tog temmelig lang tid at sy. Jeg fandt den fine skjorte i en genbrugs til 50 kr. Den passede perfekt og prisen gjorde det samme. Vuggestuen er ikke rigtig stedet for en dyr lys skjorte :-)

En lille DIY skal du ikke snydes for, men den bliver lidt hurtig. Måden at sy det på er ret enkelt og gennemskueligt.

Brug et stykke billig ensfarvet stof eller en rest til at klippe de to ydersider, hvor fjerene skal syes på - du kommer ikke til at kunne se stoffet, når kostumet er færdigt. Indersiden kommer til at kunne ses, så her kan du vælge noget ensfarvet eller mønstret stof (på mit er det regnbuestoffet, der er indeni). Jeg brugte 5 forskellige farver af det ensfarvede til vingerne - jeg valgte farverne ud, så de passede til regnbuestoffet.  


Til fjerne brugte jeg det billige ensfarvede stof fra Stof 2000 + noget af regnbuestoffet. Jeg klippede det i baner på 10 cm. og strøg kraftig vlieseline på bagsiden og klippede fjerene i sammenhængende baner. Fold stoffet og klip alle fjerne på en bane samtidig.
 Fjer i baner syede jeg på de yderste vinger med symaskinen. Start nedefra og byg opefter. Du kan med fordel sætte alle fjer på med knappenåle, inden du begynder at sy, så du har en idé om, hvordan de kommer til at se ud samt om du har nok af de forskellige farver. Jeg satte dem på, så de overlappede hinanden. Jeg lavede vingerne stort set identiske, men øverst afviger de lidt fra hinanden i mangel på de rigtige farver. Jeg valgte at sy en hel bane af fjer på i den samme farve. 

 Når alle fjer er påsat syes indersiden på ret mod ret. Jeg lod bunden være åben, så jeg kunne vende ret-siderne ud af. Bunden valgte jeg at sy sammen i hånden. 

De to vinger syes sammen øverst. Jeg valgte at sy bindebånd på ved halsen. Det var ikke så rart at have på, så jeg syede også 2x2 elastikker indeni, som mine arme kunne gå igennem. Så sad de meget bedre. Du kan evt. vælge at lave et næb eller en maske til - det fik jeg ikke gjort i denne omgang. 

Lidt detalje billeder af min fine regnbue-fugl :-)  
(Beklager den ringe kvalitet af billeder - min iPhone har gjort sit bedste)


Dejlig fastelavns-søndag til dig!

5 kommentarer:

 1. Sikke fine dine vinger er blevet, og rigtig god vejledning :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de blev ret fine! Det var godt jeg havde dig til at vejlede mig ;-)De har brug for reparation i elastikkerne i vingerne - de er ikke syet så godt fast, men ellers fungerede det lige som det skulle!

   Slet
 2. Hvor er det et fint kostume! Regnbuestoffet er også i sig selv ret skønt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Charlie! Jeg har ikke set dig herinde før, men velkommen til :-) Ja, regnbuestoffet er ret så skønt, hvis du selv vil finde det, er det fra Stof 2000 - det var der i to forskellige farver så vidt jeg husker.

   Slet
  2. Tak for tippet! Og nej, jeg opdagede dig tilfældigt i dag, men glæder mig til at følge med :-)

   Slet

Tusind tak for din kommentar :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...