15. oktober 2011

Kreative småfolk

Jeg er i fuld gang med min linjefagseksamen på seminariet. Jeg har et linjefag, som kaldes værksted, natur og teknik. Vi har afleveret opgaven for en uge siden og har i denne uge været ude og lave projekt i en børnehave, som havde sagt ja til at deltage. 

Projektet handler om træer og har fokus på æstetiske læreprocesser. Vi lånte børnene to formiddage og tog dem med i Fælledparken. Vi skulle se på træerne i parken sammen med børnene og give dem lidt kendskab til forskellige arter af træer. Bagefter skulle børnene tegne og male. Vi medbragte et mobilt værksted med al materiale til skabende processer i naturen - pakket i en rygsæk.   

Det tog tid at gøre vores mobile værksted klar. Vi skulle bl.a. blande maling. Vi er meget glade for at arbejde med Ecoline, som er en flydende akvarelmaling, der er super flot og klar i farven, så det ville vi gerne have at børnene skulle male med. Derudover skulle vi gennemtænke forløbet og huske alt det, det kunne tænkes vi kunne få brug for. 
Vi undersøgte træerne omkring Sansehaven i Fælledparken og oprettede herefter det mobile værksted ved borde og bænke. 
Vi havde 7 børn med og det hele gik ud over al forventning. Børnene var meget åbne, de var deltagende og opmærksomme - desuden var de med på de aktiviteter, vi satte i gang, hvilket var dejligt :-)

 

Den første dag tegnede og malede børnene træet som helhed med de enkelte dele såsom stamme, grene, krone osv. 
Næste dag tegnede de detaljer fra træet, efter vi havde samlet blade, grene, frugter osv. 
Tegne/male-processen var som følgende:
 1. Børnene fik udleveret en tegneplade med akvarelpapir tapet fast med malertape - det giver en flot hvis ramme bagefter! 
 2. Børnene tegnede først med sort sprittusch
 3. Børnene tegnede med oliekridt (farver valgfrit)
 4. Børnene malede med Ecoline akvarel i efterårsfarver

Vi synes vi fik indsamlet noget meget fint og brugbart eksamensmateriale og tilmed var det en stor fornøjelse at være sammen med børnene og opleve deres fantastiske og umiddelbare kreativitet. 

Rigtig god lørdag til jer allesammen!

3 kommentarer:

 1. Det ser rigtig godt ud det i har lavet. Sikke en god dag for børnene - de har da i hvert fald lavet nogle fine tegninger med flotte farver.
  Hvordan bruger du ellers ecoline - har du nogle gode tips og ideer..?

  SvarSlet
 2. Hej Hanne, tak for din kommentar og de søde ord. Det var virkelig nogle dejlige dage - også for de voksne :)

  Jeg har før lavet et projekt - også på seminariet - med Ecoline. Det kan du se her: http://camomillas.blogspot.com/2011/01/januar-2011.html

  Ud over det så vil jeg klart anbefale dig følgende bøger, hvor Ecoline er gennemgående materiale:

  Succesbilleder af Britta Johanson
  Vinterbilleder af Lisbeth Lauridsen & Britta Johanson

  Jeg er sikker på, de kan lånes på biblioteket og de er super gode! Her finder du en masse gode tips og ideer :)

  SvarSlet
 3. IH Hvor ser det godt og hyggeligt ud:-) Dejligt job at være pædagog og kunne udfolde sig så kreativt til stor hygge for store og små.

  SvarSlet

Tusind tak for din kommentar :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...