2. maj 2013

Kanelsnegle uden sukker


En lille pige i den skønne vuggestue, hvor jeg arbejder havde i går 1 års jubilæum som vuggestuebarn.
En ret sjovt ting at huske som forældre :-) Det skulle naturligvis fejres og derfor havde hun taget dejlige kanel-snegle med til sine små venner. Som de fleste andre institutioner har vi en sukkerpolitik og ser helst ingen sukker (bortset fra i personalestuen naturligvis - temmelig dobbelt-moralsk - vi ved det godt ;-)

Nå, men kanel-sneglene var bagt uden sukker og de smagte stadig af kanel-snegle - virkelig et godt alternativ til at holde den sunde linje! 

Opskriften var hentet hos Fenja bloggen Fenjas mad, som har flere gode opskrifter på mad og lækre sager uden mælk, sukker mm. Kanelsneglene hos hende er uden mælk, den jeg gengiver her er med mælk i form af smør i stedet for plantemargarine. 

Fenjas kanelsnegle 
uden sukker (25-30 stk.)

Dej: 
1 dl æblemost 
2 dl lunkent vand 
15 g gær
1 tsk salt
25 g olie 
200 g fuldkorns-speltmel
350 g hvedemel

Fyld: 
100 g udstenede dadler 
1/2 dl vand 
1 æble 
50 g smør 
2 spsk stødt kanel 

Dej: Gæren røres ud i væsken og de andre ingredienser tilsættes. Hold lidt af hvedemelet tilbage, da det svinger hvor meget mel en dej kan tage. Æltes godt og stilles til hævning et lunt sted i en times tid.
Fyld: Dadlerne koges med vandet i 5-10 minutter og blendes med stavblenderen. Hvis det er meget tørre dadler, kan det være nødvendigt med den dobbelt mængde vand. Æbles rives og blandes med dadelpureen sammen med smør og kanel.
Dejen æltes igennem efter endt hævning og rulles ud i et stort rektangel. Rul dejen så tyndt som muligt. Fyldet fordeles over dejen i et ensartet lag og dejen rulles sammen på den lange led til en roulade. Skæres i ca. 1½ cm brede skiver med en skarp kniv og lægges på bagepapir på en bageplade (kan evt. bages i muffinsforme så fyldet ikke løber ud) . Tryk dem lidt fladere og lad dem efterhæve ca. 20 minutter mens ovnen varmer op.
Bages ca. 15 minutter ved 200 grader.
God fornøjelse! 

2 kommentarer:

 1. I er heldige at I overhovedet må modtage noget hjemme fra folks egne køkkener.
  Det må vi ikke i min vuggestue.Af hensyn til hygiejnen.
  Men opskriften vil jeg da skynde mig at give videre til vores køkkendame :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold da op, der kan man bare se. Der kan altså også blive for mange regler, synes jeg. Sikke en skam, men god idé at lade køkkendamen lave dem - de er super gode! Vores børn spiste dem i hvert fald med stor velbehag :-)

   Slet

Tusind tak for din kommentar :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...